Loading...

Om Våffelstugan

Våffelstugan är en av Lofsdalens absoluta pärlor! Fjällen söder om Lofsdalen är storslagna och ett minne för livet. Kom och njut av våfflor med sylt, smörgåsar, varma drycker och härjedalsk gästfrihet i riktig fjällmiljö.

Stugan ligger på toppen av Mossaruten 820 meter över havet. Den milsvida utsikten är fantastisk och när vädret är klart ser du de norska fjällen i väster, Härjedalens fjäll Hovärken, Sånfjället i norr och hela Lofsdalens dalgång nedanför. Ovanför oss tronar fjällen Sömlingshågna och Svanhågna med toppar på över 1100 meter över havet.

”Denna fantastiska arbetsplats har jag fått äran att få uppleva i över 15 år nu!! Tiden går fort när man har roligt:-) Utsikten & fint väder är underbart men det hårda vädret har sin charm den med. Vi har bara unika kunder, för alla är glada alternativt lyriska när dom kommer in från olika äventyr på skidor, skoter eller bandvagn med tolk! Vi är glada & ni är glada = väldigt bra start på vårt möte i våffelstugan! Varmt välkomna in , så ska vi göra allt i vår makt så ni får fortsätta njuta av dagen & fler äventyr som väntar er här i Lofsdalen❤”

// Katrin med vår härliga personal 🙂

”Drömmen att få åka skoter till jobbet var det som drev mig att överta Våffelstugan i Lofsdalen. Efter år av frågor till tidigare ägare kom tillfället år 2001.

Tänk att vi fick möjligheten att driva en Våffelstuga i svenska fjällvärlden!!

Nu började idéerna spruta i huvudet.

Kan man gifta sig och ha fest på ett fjäll? Passar viltmiddagar? Konferenser? Frukost med Catsking? Hopp och veteranskoterutställning? Snöbar? Utegrill? Renhägn? Först på något åkdon utan motor från Sömlingshågna till Våffelstugan? VV-Cupen?

Ja, allt fungerade! Fantastiskt att få vara med och skapa en fin anda i en fin atmosfär på detta ställe. Jag kommer att fortsätta utveckla Våffelstugan och Vildmarkkåtorna vidare framöver för alla oss som trivs på fjället!

Välkomna alla Ni som förgyller vår Våffelstuga!”

Johan Karlsson

BÄSTA TIPS

Åk bandvagnen upp vill Våffelstugan, fika och ta sedan en behaglig promenad nedför fjället på ca 4-5 km.
Tolka efter bandvagnen upp till passet, åk slalom offpist, avnjut en kaffe och en våffla eller två i vårt sällskap och åk sedan bandvagnen hem till byn.
Avsluta din skotertur vid Våffelstugan och låt smaken av våfflor och hjortronsylt jaga doften av tvåtaktsolja ur näsan.
Du kan ta dig hit på olika sätt. Från Lofsdalen vid Karins Sportbod utgår bandvagnsturer dagligen. Det finns också preparerade skidspår för den som vill göra sig förtjänt av en dubbel ranson våfflor. Skoterleder ansluter från flera håll.
Förutom att vi har vår servering öppen alla dagar utom söndagar, så ordnar vi också middagar och arrangerar fester. Kontakta oss för mer information.

Av sekretessskäl behöver Google kartor din tillåtelse för att laddas.
Jag godkänner

KONTAKTA OSS

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas.
Jag godkänner
Våffelstugan